Новини

Греція більше не відправлятиме зброю Україні

Уряд Греції раніше направив в Україну два транспортні літаки С-130 із військовою допомогою.

Фото AP Photo, Petros Karadjias

Міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос заявив, що Атени більше не планують надсилати Україні зброю або військове обладнання, повідомляє Європейська правда з посиланням на Euractiv.

Міністр заявив, що відправка більшої кількости зброї може вплинути на захист Грецією своєї території, особливо на островах.

«Обладнання, яке ми відправили до України, надійшло з наших запасів. Відправка більшої кількости не розглядається», — сказав він грецьким депутатам у ході парламентської дискусії.

Уряд Греції раніше направив в Україну два транспортні літаки С-130 із військовою допомогою. Зокрема Україна отримала автомати Калашникова та переносні зенітно-ракетні комплекси.

Панайотопулос також згадав про відносини з Туреччиною, сказавши:

«Наразі не найкращий час для переговорів проти Туреччини в НАТО. Адже союзники хочуть, щоб Туреччина залишалася прив’язаною до НАТО»

Водночас у середу Греція повідомила, що турецькі повітряні винищувачі одинадцять разів порушували повітряний простір країни, пролітаючи дуже низько над грецькими островами.

Згідно з недавніми опитуваннями, 66% греків не згодні з відправкою військової техніки в Україну і лише 29% підтримують рішення уряду.

Нагадаємо, що група Сил спеціальних операцій України підірвала міст із ворожою технікою, що прямувала до Ізюма.

Коментарі