Новини

ФСБ хотіла вивезти Медведчука до Придністров’я та підготувала двійників — СБУ

Медведчука під виглядом військового ЗСУ хотіли довезти до українського кордону.

Фото СБУ

Федеральна служба безпеки Росії намагалася вивезти народного депутата, кума президента РФ Віктора Медведчука спочатку до Придністров’я, а потім до Москви.

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов в ефірі телемарафону, передає пресслужба відомства.

За його словами, Служба безпеки України затримала Медведчука по дорозі – на виїзді з Київської області.

«Це дійсно була складна і небезпечна для багатьох її учасників операція, яка тривала близько місяця у воєнних умовах. Президент дав доручення, і ми активізували усі можливості, аби це доручення виконати та знайти пана Медведчука.  Було проведено багато аналітичної та оперативної роботи, яка завершилась успішно», – заявив Іван Баканов.

Він зазначив, що українській спецслужбі протистояв не лише особисто Медведчук, а більш потужний ворог – Федеральна служба безпеки, яка прагнула вивезти кума Путіна за кордон. 

«Російські спецслужби організували власну операцію для переправлення Медведчука до Придністров’я, а потім – до Москви. До її реалізації залучили навіть представників злочинного світу та корумпованих правоохоронців», — розповів Іван Баканов.

Також Баканов каже, що ФСБ намагалася максимально замаскувати свої плани: вкидала дезінформацію, спеціально робила фейкові «зливи», намагалася організувати «липові» маршрути для евакуації політика і пустити СБУ хибним слідом, навіть підготувала «псевдо-Медведчуків» для відведення уваги.

«Насправді Медведчука під виглядом військового ЗСУ нібито у супроводі колег хотіли довезти до українського кордону. Там – човном переправити до т.зв. «Придністровської Молдавської Республіки», де на нього вже чекала евакуаційна група спецпризначенців ФСБ. Вони й повинні були доставити Медведчука до Москви. Але завдяки СБУ реалізувати цей план не вдалося», – додав Іван Баканов.

Зазначають, що контррозвідка СБУ прорахувала десятки версій, чітко визначила справжній маршрут і з’ясувала місце прибуття евакуаційної групи ФСБ.

Це дозволило  оперативникам і слідчим Служби безпеки України затримати Медведчука по дорозі – під час його виїзду з Київської області. 

За словами Баканова, Медведчука супроводжували українські правоохоронці, які також будуть відповідати за свої дії.

Глова СБУ сказав, що тепер на Медведчука чекає суд, обрання запобіжного заходу і «заслужене покарання».

Нагадаємо, Зеленський запропонував обміняти Медведчука на українських полонених.

 

Коментарі