Новини

Поки не можна сказати, що ми остаточно виграли битву за Київ — Зеленський

За словами президента, це можна сказати тільки після того, коли ми переможемо у війні та звільнимо наші території.

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що наразі зарано говорити, що Україна остаточно виграла битву за Київ. Про це він повідомив в інтерв’ю американському телеканалу CBS.

«Я думаю, що так, але це не остаточна перемога. Не впевнений, що вона остання, впевнений, що не можна казати, що ми виграли битву за Київ», — заявив він.

За словами президента, це можна сказати тільки після того, коли ми переможемо у війні та звільнимо наші території.

«Тому що Буча — це частина великого Києва, це Київська область. Буча, Ірпінь, Гостомель… якщо там були повністю знищені люди, чи ми виграли цю битву? Я не впевнений. Ми утримали й не віддали своє, це я можу підтвердити. А чи ми перемогли, я не готовий поки що сказати», — підсумував він.

Зеленський каже, що чітко уявляє перемогу України. Він зазначив, що головне – це люди, без них у територіях немає сенсу. Перемога – це зокрема і повернення людей на вільні відвойовані території України.

Перший мільярд на відбудову

Сьогодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що на відбудову звільнених від російських окупантів територій України виділили перший мільярд гривень із резервного фонду. Зокрема для Київської области надали 400 мільйонів гривень, для Чернігівської — 250 мільйонів, Сумської — 250 мільйонів і для Житомирської — 100 мільйонів.

Кошти підуть на ремонт інженерних мереж для відновлення тепла, газу, води, світла, а також на розбирання завалів, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей та ліквідацію вибоїн.

Коментарі