Новини

Війська росії закінчили підготовку до великої битви за Донбас — начальник Луганської ОВА

Про готовність до наступу окупантів свідчить збільшення кількости обстрілів. Не припинялися вони і вранці 8 квітня.

Фото Луганська ОВА

російські окупаційні війська закінчили підготовку до наступу на території Донецької та Луганської областей України.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці 8 квітня.

«Ми відчуваємо закінчення підготовки до тої великої битви, яка буде у нас на Луганщині і Донеччині. У нас є постійні спроби ворога прорвати лінію оборони в певних напрямках», — сказав він.

Про готовність до наступу окупантів свідчить збільшення кількости обстрілів. Не припинялися вони і вранці 8 квітня. Під масованою атакою перебуває особливо Попасна. У цьому місті ворог «стирає все з лиця землі». Про це сказав Сергій Гайдай.

«Важко мені передати словами, але якщо навіть не в Попасній бути, а бути поруч, десь біля Попасної, то чітко зрозуміло: Попасну просто закидають мінами, артилерією, реактивними снарядами усілякими, авіація бомбить.

Коли вони підуть у наступ, хочуть легко пройти цей населений пункт. Оркам не потрібна Луганська область взагалі. Їм потрібна “галочка” на географічному кордоні Луганської области. На людей їм наплювати повністю», — розповідає Гайдай.

Також рашисти вкотре намагаються прорвати лінію оборони Рубіжного:

«З 4:00 7 квітня був бій у Рубіжному, який закінчився лише ввечері. Відбили декілька танків, декілька БТР і до 50 ворогів знищили. Ми бачимо, що збільшуються обстріли, бомбування та спроби атак. Але це ще не прорив».

Водночас розвідка Британії передає, що на півночі російські війська тепер повністю виведені з України до білорусі та росії, принаймні частина цих сил буде перекинута на схід для боротьби на Донбасі.

«Багато з цих сил потребує значного поповнення, перш ніж вони будуть готові до розгортання далі на схід, при цьому будь-яке масове передислокування з півночі, ймовірно, займе щонайменше тиждень», — ідеться у повідомленні.

Коментарі