Новини

Про брудний міський транспорт та ремонт доріг у Чернівцях: мер Клічук відповів на важливі запитання містян

Перевізників штрафуватимуть за брудний транспорт, у місті наведуть порядок зі стихійною торгівлею та залатають ями на дорогах.

До перевізників громадського транспорту у Чернівцях будуть застосовувати штрафні санкції за бруд у маршрутках. Про це повідомив під час прямого етеру у фейсбуку міський голова Чернівців Роман Клічук.

Він зазначив, що зараз у Чернівцях 70% перевезення громадського транспорту надають приватні перевізники, які виграли конкурс ще 2-3 роки тому. В угодах не було прописано відповідальність за санітарний стан. Тому нині таких перевізників не можуть притягувати до відповідальности. 

Водночас орієнтовно на 20 маршрутах, де закінчилася угода, у нових договорах є відповідальність за санітарний стан. 

«Тому ми почали застосовувати санкції до цих перевізників за бруд у маршрутках. Зробимо все, аби міський транспорт був чистим», – сказав Клічук.

Щодо питання завищених цін в аптеках Роман Клічук зазначив, що міська рада не може їх регулювати.

«Аптеки здебільшого приватні, тому міська рада не може впливати на націнку, але на життєво важливі ліки є контроль, який здійснює Держпродспоживслужба, яка зобов’язана перевіряти націнки. Якщо є підозра на завищені ціни, телефонуйте на телефон гарячої лінії: 52-92-27. Вони перевірять», – сказав Клічук.

Також у Чернівцях наведуть лад зі стихійною торгівлею.

«Була скарга на стихійний ринок за адресою: проспект Незалежности, 86. Туди направили Інспекцію з благоустрою, яка наведе порядок, і не тільки там, а загалом у місті. Національна гвардія надала додаткові патрулі, які разом з Інспекцію благоустрою будуть відповідати за порядок»,  – сказав Клічук.

Також міський голова відповів на запитання чернівчан, чому у маршрутках не діє пільговий проїзд для дітей.

Зокрема він сказав, що у меморандумі з перевізниками було вказано, що пільговий проїзд для школярів діє на період навчання у школах.

«Оскільки наразі навчання дистанційне, пільговий проїзд не діє. Його відновлять одночасно з відновленням очного навчання у школах. Соціальні перевезення відновлять після завершення воєнного стану», – сказав Клічук.

Щодо капітального ремонту доріг та тротуарів, то наразі у місті це робити не будуть.

«У зв’язку з воєнним станом в країні нам заборонено витрачати кошти на капітальний ремонт вулиць і тротуарів, тільки в рамках утримання шляхової мережі. Все ж ремонтувати будемо локально, де є ями в дорожньому покритті. Капітальні ремонти наразі довелося відкласти», – наголосив Роман Клічук. 

Також на скарги чернівчан про брудні вулиці міський голова зазначив, що дороги миють уже понад два тижні. Роблять це вночі. Водночас у Чернівцях із 12 лотів на прибирання міста 10 виграли приватні компанії, лише два з них, а це два сектори у місті прибирає — КП «Містосервіс». 

«Вулиці має прибирати техніка, тож місто поділили на шість частин. Відбувся конкурс, до 15 квітня проведуть усі тендери, і з 15 квітня в місті запрацюють усі фірми, які будуть прибирати місто належним чином. Ці фірми зобов’язалися інвестувати кошти в техніку»

Також міський голова анонсував суботник у Чернівцях, який відбудеться 9 квітня о 10:00. Запросив долучитися чернівчан та людей, які приїхали з інших міст.

 

Коментарі