Новини

Зеленський та «Жахіття Маріуполя»: світова преса присвятила обкладинки війні в Україні

На обкладинках Зеленський, Кличко, «жахіття Маріуполя» та українські символи з голубом миру.

Світова преса продовжує писати про Україну та висвітлювати війну росії проти нашої держави. Квітневу обкладинку Україні також присвятив польський Vogue.

Так, видання випустило обкладинку у синьо-жовтих кольорах, яку створила Олена Ємчук, фешн-фотографиня та художниця, яка вже багато років звертається до мотивів української культури у своїх роботах, пише ТСН.

«Vogue Polska вирішив замінити звичайну історію з обкладинки акцією солідарности. Ми надали майданчик українським художникам. Ці неймовірні та емоційні твори мистецтва дуже різні, але мають багато спільного — потужну силу та надію, що це жахіття скоро закінчиться», — написала головна редакторка Vogue Polska Іна Лекевич під час представлення квітневого номера 2022 року.

Нову обкладинку з Володимиром Зеленським представив The Есоnomist. Президент нещодавно дав велике інтерв’ю для видання про початок війни та перемогу в його уявленні.

«Вирішальна перемога України може змінити безпеку Європи. Наша стаття на обкладинці розповідає про те, що сказав нам президент Володимир Зеленський у військовій кімнаті», – йдеться у дописі.

Британське «The Guardian» показало обкладинку квітневого номера «The Guardian Weekly» під назвою «Жахіття Маріуполя».

Її оприлюднили на сайті видання, передає Укрінформ.

Пишуть, що авторкою ілюстрації, розміщеної на обкладинці, є українська художниця Маша Фоя.

«Щоразу, коли я чую про нові злочини проти свого народу, частина мене зникає. Щоразу я думаю, що російські окупанти не можуть робити ганебніших вчинків, але потім настає ранок, і я дізнаюся про ще більш огидні речі», — каже ілюстраторка, яка евакуювалася з Києва на захід України.

Художниця вважає, що знищення мирного населення Маріуполя непрощенне.

«І це жахіття відбувається в ХХІ столітті! Але я все одно не здаюся, і всі ми віримо в нашу перемогу, віримо в силу нашої країни!» – сказала вона.

Видання зазначає, що у ​​квітневому номері будуть серйозні воєнні репортажі від низки кореспондентів, а також експертний аналіз.

Німецький журнал «Der Spiegel» присвятив нову обкладинку Україні, яку опублікували на офіційній сторінці видання в Instagram.

На ній — слово «Незламні», президент України Володимир Зеленський, міський голова Києва Віталій Кличко, українські військові, рятувальник та цивільні. На тлі – Будинок профспілок України, що на майдані Незалежности, укріплений барикадами з мішків та захищений протитанковими їжаками.

 

Коментарі