Новини

Понад 100 тисяч людей зібралися на концерт у Відні, аби підтримати Україну

Деякі глядачі були загорнуті в українські прапори та проявили солідарність з українцями.

Фото: Vedran Dzihic

Учора, 27 березня, понад 100 тисяч людей зібралися в центрі Відня на благодійному концерті на підтримку України та її боротьби з російською агресією.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Kurier.

Концерт організували місцеві популярні виконавці під девізом «YesWeCare». Крім виступів артистів, на великому екрані показали відеозвернення Президента України Володимира Зеленського.

«Ми продовжуємо вести війну, якої не хочемо. Ми не можемо змиритися з тим, що сильні цього світу зберігали мовчання, коли ми вимагали закрити повітряний простір. Зрештою, гинуть діти, руйнують лікарні та спалюють міста», — сказав він.

Зеленський наголосив на єдності українців у боротьбі з російськими агресорами та повторив вимоги до міжнародної спільноти.

Зі сцени також звернувся президент Австрії Олександр Ван дер Беллен:

«Жодна дитина не повинна сидіти в бункері, підвалі. Жодна дитина не повинна переживати війну», — сказав Глава держави.

Деякі глядачі були загорнуті в українські прапори та вітали виступ посла України на початку дня.

«Для нас, для всіх українців, важливими є такі демонстрації солідарности. Це знак того, що українці не є самотніми», — заявив він.

Раніше ми писали, що тисячі українців у Варшаві влаштували перформанс під час мітингу — люди лягли на землю в пам’ять про мирних жителів, що загинули через агресію росії. Це сталося під час візиту президента США Джо Байдена до Польщі.

Фото: Vedran Dzihic

Коментарі