Новини

$1500 та навчання у рф: путін шукає нові методи для втягування білорусів у війну — розвідка

Такі випадки зафіксували в підрозділах 103 повітрянодесантної дивізії ЗС Білорусі та у Гомельській прикордонній групі.

Фото Макса Левіна

росія намагається схилити білоруських військових до участи у війні проти України. Білорусам пропонують $1000-1500 та пільгове навчання у російських військових вишах.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Співробітники російських спецслужб вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців Білорусі та проводять «індивідуальні бесіди» з рядовим складом. Таким чином путінські емісари намагаються схилити білоруських військових до участи у війні з Україною, нехай навіть не у складі ЗС Білорусі», — мовиться у повідомленні.

Такі випадки зафіксували в підрозділах 103 повітрянодесантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельській прикордонній групі.

«Попри це, серед білоруських військових відзначається дуже низький рівень мотивації щодо участи у бойових діях. Тих же, хто дав згоду, відраховують зі списків особового складу своїх підрозділів для продовження служби не в лавах ЗС Білорусі», — повідомляє розвідка.

Згідно з даними розвідки, наразі серед вищого військово-політичного керівництва Білорусі відбуваються суперечки щодо можливости залучення до бойових дій в Україні. Переважну кількість особового складу, яка відмовляється від участи у так званій спеціальній операції, перевіряють на зв’язки з опозицією. А нелояльних до рф командирів — замінюють.

Коментарі