Новини

Не Київ, а на південь і схід: путін переходить до плану «Б» — WSJ

Влада рф хоче забезпечити «сухопутний міст» між західною частиною росії та Кримським півостровом, а також розширити свій контроль над Донбасом.

Фото: kremlin.ru

Президент рф владімір путін змінив тактику щодо війни в Україні. Оскільки бої тривають уже понад три тижні, він більше не ставить за мету взяти столицю і хоче змусити Україну здати південь та схід.

Про це в коментарі WSJ повідомили неназвані американські чиновники.

Таким чином росія хоче забезпечити «сухопутний міст» між західною частиною росії та Кримським півостровом, а також розширити свій контроль над Донбасом.

Армія продовжуватиме обстріли українських міст, вважаючи, що це змусить Володимира Зеленського погодитися на російські вимоги, зокрема нейтралітет.

Якщо вимоги будуть відхилені, росія спробує утримати зайняті території і продовжить війну. Це схоже на тактику облоги: ще тижні чи місяці ракетних, артилерійських атак з боку російських збройних сил.

Водночас офіційні особи США повідомляють, що путін може розширити свої військові цілі, якщо армія рф досягатиме успіху.

Враховуючи опір України, незрозуміло, чи російські військові зможуть зібрати достатньо сил, щоб оточити Київ і взяти місто.

Інтерпретація стратегії путіна не є результатом офіційної оцінки розвідувальної спільноти. Це думка деяких офіційних осіб США, які мають доступ до секретної інформації.

Коментарі