Новини

Зеленський підписав закон про заборону на поширення російської пропаганди

Закон забороняє пресі, телебаченню та радіо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України у 2014 році.

Фото Офісу Президента

Президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону виготовлення та розповсюдження інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій російської федерації.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Верховну Раду України.

Закон забороняє пресі, телебаченню та радіо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України у 2014 році. Зокрема шляхом подання збройної агресії рф проти України як «внутрішнього конфлікту», «громадянського конфлікту», «громадянської війни». А також заперечення тимчасової окупації частини території України.

Водночас забороняється прославлення (глорифікація) осіб, які здійснюють збройну агресію росії проти України у 2014 році. А також представників як збройних формувань російської федерації, так і збройних банд та груп найманців, зокрема шляхом їх визначення як «повстанці», «ополченці», «ввічливі військові люди».

Закон також передбачає можливість припинити в Україні діяльність партій, релігійних та громадських організацій, діяльність яких спрямована на ліквідацію незалежности України. Або зміну конституційного ладу, порушення її суверенітету чи територіальної цілісности, пропаганду війни чи виправдання дій росії як країни-агресорки.

Законопроєкт №5101 Верховна Рада ухвалила 3 березня. А президент підписав його 14 березня.

Цей закон набуває чинности з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що внаслідок ворожого обстрілу, стався обвал у 12-поверховому будинку в Шевченківському районі Києва.

Коментарі