Новини

У Чернівцях тимчасово призупинили прийом учнів до першого класу

Проте це не привід панікувати і казати, що 1 вересня першокласники не підуть до школи.

Ілюстративне фото

Управління освіти Чернівецької міської ради тимчасово призупинило прийом заявок та документів про зарахування першокласників до школи.

Про це йдеться у наказі управління за 1 березня.

«Директорам закладів загальної середньої освіти  призупинити прийом  заяв  та документів про зарахування дітей до 1-х класів на період запровадження  в Україні правового режиму воєнного стану, про що розмістити в закладі та на сайті закладу відповідне оголошення для інформування батьків та громадськості», — йдеться у документі.

У коментарі Шпальті керівниця міської освіти Ірина Ткачук пояснила, що це не привід панікувати і казати, що 1 вересня першокласники не підуть до школи.

«У нас був порядок приймання дітей, і документи приймали з першого березня до кінця травня. Тобто мали би батьки у цей проміжок часу зареєструвати дитину в електронну чергу. Зараз ми розуміємо, що портал, за допомогою якого мали здійснювати реєстрацію, не доступний. До того ж збільшилася кількість дітей у Чернівцях, тож дещо буде змінено порядок приймання учнів у школи. Процес подачі документів призупинено, але ми його відновимо найближчим часом», — каже Ірина Ткачук.

Нагадаємо, що треба робити вчителям та учням, якщо повітряна тривога лунає під час уроку.

 

 

 

 

 

Коментарі