Новини

Повітряна тривога під час уроків: як діяти вчителям та учням

Є інструкції на випадок очного та дистанційного навчання.

Для вчителів Чернівецької громади провели інструктаж, як діяти, якщо тривога застала на уроці чи під час перерви, а також що і як сказати дітям.

Усі освітні заклади Буковини мають інструкції, як діяти під час повітряної тривоги або інших надзвичайних ситуацій, передає Чернівецька обласна військова адміністрація (ОВА).

Якщо діти вчаться очно, то діють згідно з відпрацьованим евакуаційним планом.

«Якщо навчання дистанційне, то в момент повітряної тривоги, вчитель має сповістити дітей про тривогу, припинити заняття та піти в укриття. До пропущених через тривогу занять не повертаються. Матеріал надсилають дітям для самостійного опрацювання. Крім того, кожен заклад вносить свої корективи в організацію освітнього процесу. Зокрема, є заклади, які розпочинають заняття пізніше, ніж зазвичай, до прикладу об 11:00, оскільки частина дітей підключаються з інших країн і є різниця в часі. Також деякі заклади скорочують тривалість занять до 30 хв», — йдеться в повідомленні.

Департамент освіти і науки ОВА закликав освітян робити акцент на психологічній підтримці та розвантаженні дітей під час занять. Закликають проводити уроки у спрощеній формі та не створювати дітям стресових ситуацій.

Детальніше із рекомендаціями можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, в Україні скасували ЗНО для випускників 2022 року.

 

Коментарі