Новини

Понад 200 машин: яка ситуація на пропускних пунктах у Чернівецькій області

400 осіб очікують у черзі для пішого перетину кордону на Порубному.

Фото Держприкордонслужби

На пункті пропуску «Порубне» українсько-румунського кордону 200 легкових автомобілів стоять у черзі на виїзд з країни станом на 15:00 9 березня.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України у фейсбуку.

Водночас 400 осіб очікують у черзі для пішого перетину кордону на Порубному.

Згідно з даними прикордонної служби, у пунктах пропуску «Мамалига», «Кельменці», «Росошани» та «Сокиряни» немає охочих виїжджати з країни.

Наразі найбільш завантажені пункти пропуску — на кордоні з Польщею. Зокрема на пропускному пункті «Рава-Руська». Там у чергах стоять 250 легкових автомобілів, 30 автобусів та 50 пішоходів.

Також навантаженим залишається Грушів — 250 машин, 40 автобусів та 100 пішоходів. Краківець — 120 автомобілів, 25 автобусів. У Шегині — 120 автівок, 14 автобусів та 600 пішоходів.

Під дописом прикордонної служби українці зазначають, що чекають у чергах понад 12 годин.

«Автобуси на пункті пропуску «Ужгород» стоять від 22:00 8 березня і досі — 12:32 9 березня», — зазначила Оксана Піварчук.

У прикордонній службі повідомили, що за останню добу, 8 березня, на західній ділянці кордон перетнули понад 120 тисяч осіб та майже 15 тисяч автомобілів.

«Показники свідчать про те, що пасажиропотік зменшився приблизно на 10% проти попередньої доби. Укотре нагадуємо, для перетину кордону до ЄС обирайте також пункти пропуску на кордонах з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, а також із Республікою Молдова. Наразі пункти пропуску з цими країнами майже порожні або завантажені мінімально», — мовиться у повідомленні.

Водночас упродовж минулої доби з України виїхали 106 тисяч осіб. Більшість із них (понад 75 тисяч) перетнула кордон на українсько-польській ділянці. Отже, тут усе ще зберігаються накопичення людей і автомобілів.

«Також за минулу добу до України прибули 14,5 тисяч осіб. Майже 12 тисяч із них – українці. Більшість — чоловіки, що планують долучитися до сил оборони. Пишаємося земляками, які їдуть боронити свою Батьківщину», — йдеться у повідомленні.

Прикордонники займаються оформленням не лише осіб на виїзд з України, а й гуманітарної допомоги, яка прибуває до нас.

«До речі, за минулу добу на західних кордонах оформили майже 800 транспортних засобів з допомогою. Зазначимо, що загалом уже приїхало понад 4 800 автомобілів із вантажами», — мовиться у повідомленні.

У прикордонній службі зазначають, що всі пункти пропуску на західному кордоні (крім «Дзвінкове») працюють у цілодобовому режимі.

Нагадаємо, що у перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну на пропускному пункті «Порубне» були черги, проте великого ажіотажу чи масового покидання країни не було.

Коментарі