Новини

Морять людей голодом: Ірпінь, Буча та Гостомель захоплені окупантами

Колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк розповів про жахіття, які вчиняють російські військові на території Ворзеля, Бучі, Гостомеля, Забуччя та Михайлівки-Рубежівки.

Фото: фейсбук-сторінка Володимира Карплюка

Колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк звернувся до міжнародної спільноти з метою припинення складної гуманітарної кризи в Київській області.

«Ворзель, Буча, Гостомель, Забуччя та Михайлівка-Рубежівка — повністю захоплені військами рф, які не дозволяють місцевим жителям виходити з дому. Час від часу окупанти обстрілюють будинки з різних видів зброї», — пише Карплюк.

В усіх вищеперерахованих населених пунктах відсутній мобільний зв’язок, світло, водопостачання. Через пожежі в багатьох мікрорайонах довелося відключити газопостачання.

За словами Карплюка, наразі ведуть бої та проводять евакуацію цивільних автобусами через міст біля Романівки. Війська рф вже розбомбили Ірпінську міську поліклініку та новий медичний центр, водночас медперсонал і деяку медичну техніку вдалося евакуювати. Частину медикаментів та гуманітарної допомоги захопили окупанти.

Меру Ірпеня Олександру Маркушину військові рф погрожували вбивством та вимагали здати місто.

У всьому Приірпінні — трупи у підвалах та на вулицях, окупанти не дозволяють забирати тіла навіть Червоному Хресту, обстрілюють авто гуманітарної допомоги.

«Необхідний безпечний «зелений коридор» для виходу в Ірпінь і подальшої евакуації через Київ для жителів Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля, Михайлівка-Рубежівки, Забуччя. Інакше втрати будуть не лише від обстрілів. У ці населені пункти окупанти не дозволяють провозити гуманітарну допомогу.

Окупанти формують лінію для подальшої атаки на столицю по межі Гостомель-Буча-Ірпінь-Гореничі. Місцеве населення морять голодом та холодом у підвалах, тримаючи їх як заручників», — звернувся Володимир Карплюк.

Раніше ми писали, що російські війська розпочали атаку на Маріуполь у напрямку заздалегідь підготовленого маршруту — гуманітарного коридору для евакуації населення. Окупанти не випускають людей з міста.

Коментарі