Новини

Двоє буковинців загинули, захищаючи Україну від російського окупанта

Двоє молодих хлопців із Чернівецької области віддали життя за незалежність країни.

Фото Andres F. Uran, unsplash.com

У бою проти російських загарбників загинули двоє буковинців: Павло Павленко та Іван Гай.

Як повідомив Шпальті голова Красноїльської територіальної громади Степан Драгун, Павло Павленко загинув 26 лютого. Проте тіло загиблого ще не доправили додому.

«Павлові було 20-21 рік, загинув у Херсонській області. Наразі ще там, у моргу. Поки не знаємо, коли будуть похорони. Можливо, і через тиждень. Але ми підготувалися до них. Похорон організовуємо за кошти з бюджету, батьки про це знають. Хлопець служив за контрактом з 2019 року. Тато його також військовий, і старший брат теж. Вони всі були у різних частинах», — зазначив Степан Драгун.

Про загибель Павла односельцям стало відомо 5 березня.

«Війна забрала життя нашого односельчанина. Висловлюємо наші щирі співчуття рідним. Вічна пам’ять нашому захисникові», — висловлювали співчуття односельчани у соцмережах.

Про смерть Івана Гайя з села Романківців Дністровського району стало відомо 6 березня.

«Своє життя віддав Батьківщині мужній захисник, щирий друг, добрий син. У цей важкий час приносимо щирі співчуття сім’ї та рідним, розділяємо ваш біль та схиляємо голови в глибокій скорботі», — йдеться на сторінці Романковецького ліцею, де навчався загиблий.

Нагадаємо, що у боях проти російської армії загинув військовий із Глибоччини Денис Гринчук.  Мав звання старшого солдата.

А 5 березня у Чернівцях прощалися з командиром десантно-штурмового відділення, головним сержантом Андрієм Кицелюком. Він загинув 25 лютого у важкому бою проти російського окупанта.

Коментарі