Новини

«Опора» запустила збір доказів воєнних злочинів Росії: як можна долучитися

Мережа закликає безпосередніх свідків та жертв, а також усіх людей доброї волі вносити інформацію про воєнні злочини РФ на ресурсі.

Фото: armyinform.com.ua

Громадянська мережа «Опора» запускає збір доказів воєнних злочинів Росії для надання їх міжнародному прокурору в Гаазі.

«Кожен воєнний злочин РФ слід зафіксувати. Попри те, що обстріли мирних міст України ще тривають, уже зараз необхідно збирати докази для оперативного розслідування, яке проводить Міжнародний кримінальний суд у Гаазі», – йдеться у повідомленні.

Мережа закликає безпосередніх свідків та жертв, а також усіх людей доброї волі вносити інформацію про воєнні злочини РФ у спеціальну онлайн-форму на ресурсі.

«Ми розпочинаємо масову фіксацію воєнних злочинів Російської Федерації в Україні. Долучитися може кожен — як безпосередні свідки й постраждалі, так і всі небайдужі, готові зафіксувати ці злочини згідно з правилами. Таким чином, усі внесені дані будуть надійно захищені, накопичені у відповідному форматі та оперативно й без змін передані як свідчення безпосередньо міжнародному прокурору», — мовиться у повідомленні.

Зібрані дані будуть напряму передані міжнародному прокурору.

«Ми зобов’язані зафіксувати кожен снаряд, випущений у школу, садочок, приватні оселі, лікарні та інші цивільні об’єкти. Ми зобов’язані зафіксувати кожну кулю, випущену в кожну цивільну людину в Україні», — наголошують в «Опорі».

Якщо немає можливості заповнити форму, можна написати листа прокурору Міжнародного кримінального суду у Гаазі Каріму Хану на електронну пошту [email protected]. Писати можна у довільній формі будь-якою мовою. Щоправда неструктуровані дані доведеться набагато довше опрацьовувати.

Нагадаємо, що сьогодні у Чернівцях прощалися із командиром десантно-штурмового відділення, головним сержантом Андрієм Кицелюком. Він загинув 25 лютого у важкому бою проти російського окупанта.

 

Коментарі