Новини

Оплата за комунальні послуги під час війни: чи можна затримувати та чи буде пеня

Пеня за прострочену комуналку зараз не передбачена.

Українці на час воєнного стану звільняються від усіх санкцій за борги щодо комуналки. Постачальники послуг кажуть: поки війна, платити треба за можливости.

Як розповіли Сьогодні, у Нафтогазі зараз ще немає офіційного рішення, як бути з оплатою комуналки у такій ситуації. Але у компанії і без дозволу Кабміну кажуть: якщо немає можливости заплатити, то можна не платити.

«Ми розуміємо ситуацію в країні, але зараз не отримали офіційної інформації про роботу платіжних систем або банківських відділень. Можливі і тимчасові труднощі з оплатою комунальних послуг. Рекомендуємо оплачувати рахунки за можливости та залежно від ситуації», – відповіли в Нафтогазі.

Водночас пеня за прострочену комуналку зараз не передбачена. Її було скасовано ще у зв’язку з карантином. А він в Україні досі діє.

Також зазначимо, що на час воєнного стану правила змінили і банки. Монобанк повернув кредитні ліміти, ПриватБанк, як і низка інших банків, запровадив канікули. Водночас ПУМБ урізав ліміти до 5 тис. грн, а Укрсиббанк зовсім заблокував можливість користуватися кредитними коштами.

 

 

Коментарі