Новини

Росіяни знищили найбільший та найпотужніший літак у світі Ан-225 українського виробництва

Це наслідки російської повітряної атаки на аеропорт «Гостомель».

Російські війська знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія». Це відбулося на аеродромі «Антонов» у Гостомелі під Києвом, де перебував літак. Інформацію підтвердили в «Укроборонпромі».

«Його відновлення коштуватиме більше 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе всіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор», — ідеться у повідомленні.

Зазначають, що росія поцілила Мрію, як символ можливостей української авіації. Ан-225 «Мрія» – авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди з перевезення максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомности. 

«Окупанти зруйнували літак, але не зможуть зруйнувати нашу спільну мрію. Вона обов’язково відродиться. За орієнтовними підрахунками на це знадобиться більше 3 млрд доларів та понад 5 років. Наше завдання зробити так, аби ці витрати покрила саме російська федерація, яка завдала умисної шкоди українській авіації та сектору вантажних авіаційних перевезень», — зазначають в Укроборонпромі.

Нагадаємо, Україна повністю від’єднається від електромереж росії та Білорусі.

 

Коментарі