Новини

Литва, Швеція та Естонія передадуть Україні військову та гуманітарну допомогу

Україна отримає військово-технічну та гуманітарну допомогу.

Фото з твіттер-сторінки литовського Міноборони

Литва, Естонія та Швеція передадуть Україні військово-технічну та гуманітарну допомогу.

Зокрема Литва передасть Україні додаткові бронежилети, каски, автомати та боєприпаси для ЗСУ, повідомляє литовське Міноборони у твіттері.

«Ми підтримуємо Україну та передаємо додаткові бронежилети, каски, автомати і боєприпаси», — йдеться у повідомленні за підсумками зустрічі міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса та посла України Петра Бешти.

Також Анушаускас наголосив, що Литва робить усе можливе, щоб допомогти Україні зброєю. Він додав, що українські війська борються також за безпеку Європи.

«Ми повинні зупинити Росію якнайшвидше», — наголосив він.

Також Володимир Зеленський повідомив, що Швеція готова передати Києву військово-технічну та гуманітарну допомогу.

«Швеція надає Україні військово-технічну та гуманітарну допомогу», — написав він у твіттері.

Володимир Зеленський також подякував прем’єр-міністерці Швеції Магдалені Андерссон за підтримку на тлі нового російського вторгнення.

«Будуємо антипутінську коаліцію разом», — написав Зеленський.

Канцлер Міністерства оборони Естонії Кусті Салм заявив, що вони направлять Україні додаткову військову допомогу через вторгнення Росії. Йдеться про протитанкові ракети «Javelin» та зенітні боєприпаси, мовить Інтерфакс-Україна.

«Ми надаємо Україні додаткову військову допомогу. 25 тисяч упаковок сухих продуктів, медичне обладнання, особисте спорядження, боєприпаси, додаткову партію ракет «Javelin» та зенітних боєприпасів», — сказав Кусті Салм.

Нагадаємо, що Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил України.

Водночас група українських волонтерів розробила сайт «Прихисток», на якому можна знайти тимчасовий притулок для переселенців у зв’язку з бойовими діями на території країни.

 

Коментарі