Новини

У Чернівцях та області все працює у звичному режимі, ситуація контрольована — Осачук

На теренах Чернівецької области встановлені блокпости, там стоять посилені наряди спільно з Нацгвардією.

Фото Чернівецької ОДА

Від сьогоднішнього ранку, 24 лютого, Україна починає жити в умовах воєнного стану. Водночас в області все працює в штатному режимі. Про це повідомив під час брифінгу голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Він запевнив, що весь сектор безпеки области мобілізований, виконує свої прямі функції із захисту та разом з органами місцевого самоврядування, міським головою та головами громад координують функціонування життя краю:

«В області у звичному режимі працюють об’єкти торгівлі, всього є вдосталь».

Буковинців закликали носити з собою документи, а також не скуповувати продукти та пальне.

У Чернівцях також усе буде працювати у звичному режимі, крім шкіл, які відсьогодні на дистанційці. У місті курсує громадський транспорт, сказав міський голова Роман Клічук:

«Ситуація контрольована, довіряємо українській армії».

Начальник Головного управління поліції у Чернівецькій області Руслан Дударець повідомив, що громадський порядок в області охороняє поліція в посиленому режимі. Зокрема ввели додаткові патрулі, які контролюють територію. Оперативна ситуація на теренах области не ускладнена.

Також він зазначив, що в обмеженому порядку працюють дозвільні центри, а магазини зі зброєю зачинені. На території области встановлені блокпости, там стоять посилені наряди спільно з Нацгвардією.

Крім того, Сергій Осачук нагадав, що в умовах воєнного стану виїзд із країни чоловіків дієздатного стану і віку заборонено.

Які заходи будуть проведені в межах воєнного стану:

— вибірково перевірятимуть документи;

— оглядатимуть транспортні засоби.

Коментарі