Новини

Спростовують найпоширеніші міфи: в Україні презентували вебсеріал про доказову медицину

Кожна серія триває 2-3 хвилини та присвячена одному з мітів про медицину.

Фото: ShoTam

Компанія «ShoTam Production» презентувала комедійно-освітній вебсеріал «Яся знає краще». У ньому спростують 12 найпоширеніших мітів та стереотипів про медицину, передає MediaSapiens.

Серед тем — вакцинація, дієтичні добавки, антибіотики, вегетосудинна дистонія тощо.

Перший епізод серіалу показали 22 лютого на всіх платформах видання «ШоТам» у YouTube, Instagram та Facebook. Він був присвячений вакцинації. Друга серія побачить світ 24 лютого, третя — 26. Загалом буде 12 серій.

У центрі сюжету — фанатка доказової медицини та представниця нового покоління українських медиків Яся (Олександра Машлятіна), сімейний лікар старої формації Пилип Антонович (Валерій Астахов) та постійний пацієнт районної лікарні, таксист-іпохондрик Валєрчик (Володимир Кравчук).

Кожна серія триває 2-3 хвилини. Медичні міти та стереотипи для серіалу шукали як на профільних сайтах, так і серед коментарів у соціальних мережах.

«Ми помітили, що міфи про нетрадиційну медицину поширюють у максимально простій формі. Болить горло чи нежить — подихай над картоплею, температура — біжи купувати антибіотики. А ось правдиву інформацію подавали у форматі нудних бюлетенів та складних пояснень від експертів. Тому ми вирішили загорнути факти в комедійний формат, говорити з глядачами максимально зрозумілою мовою, висміювати всі ці фейкові нісенітниці через комічні ситуації. Вебсеріал про Ясю — це наш внесок у розвиток доказової медицини в Україні», — розповів співавтор ідеї та засновник ШоТам Сергій Колесніков.

Вебсеріал «Яся знає краще» створено за підтримки проєкту «Transformation Communications Activity». Команда ShoTam Production отримала фінансування після перемоги в конкурсі соціально вагомого контенту про єдину та різноманітну Україну «PITCH UA 3».

Коментарі