Новини

Снайперські гвинтівки та бронежилети: Нідерланди надішлють Україні зброю

Україна вже отримала від міжнародних партнерів понад дві тисячі тонн допомоги у зв’язку з російською загрозою.

Фото: armyinform

Нідерланди на тлі загрози чергового вторгнення Росії надішлють Україні зброю. Зокрема, снайперські гвинтівки та бронежилети. Про це повідомляє Укрінформ.

Рішення про військову підтримку Кабінет міністрів Нідерландів ухвалив 18 лютого у відповідь на запит України.

Так, Україна отримає 100 снайперських гвинтівок та 30 тисяч боєприпасів. Також надішлють 5 радарів для виявлення озброєнь, 30 металошукачів, два радари спостереження на полі бою та два роботи для виявлення морських мін. Крім цього нідерландці дадуть три тисячі шоломів та дві тисячі протиуламкових жилетів.

У парламенті Нідерландів більшість виступила за надання підтримки Україні у стримуванні російської агресії.

Зазначимо, що за словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україна вже отримала від міжнародних партнерів понад дві тисячі тонн допомоги у вигляді сучасної зброї, боєприпасів та засобів бронезахисту, і це ще далеко не кінець.

Зокрема Канада передає летальну зброю та обладнання. Чехія безоплатно передає артилерійські боєприпаси. Польща теж заявила, що передасть Україні широкий перелік оборонного озброєння.
До того ж США дозволила Литві, Латвії та Естонії відправляти ракети та іншу зброю американського виробництва в Україну. Це будуть протитанкові системи Javelin, та переносні зенітно-ракетні комплекси класу «земля-повітря» Stinger.

Коментарі