Новини

Обстріл дитячого садочка, житлових будинків та втрачений зв’язок: що сталося на Донбасі 17 лютого

За минулу добу, 17 лютого, бойовики відкривали вогонь більше, ніж від початку року.

Обстріляний садочок Фото: BBC

Упродовж доби 17 лютого у зоні бойових дій на Донбасі російські бойовики 60 разів відкривали вогонь. Окупанти різко активізували обстріли, зокрема по цивільних об’єктах. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Жителі околиць повідомляють, що чули роботу важкої артилерії та гармат.
Так, уранці 17 лютого російські бойовики обстріляли дитячий садочок у Станиці Луганській, внаслідок чого троє людей отримали контузії. У Врубівці (Луганська область) обстрілом пошкодило ліцей – діти й учителі не постраждали. Вже ввечері влучили в житловий будинок із важкої зброї. Почалася пожежа, постраждалих немає.

Ліцей у Врубівці/Фото: Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація

Крім того, на Донбасі пошкодили лінії електропередач, газогін та зруйнували два приватні будинки. Також влучили у локомотивне депо «Кіндрашівська-Нова».

Вночі жителі Донецької та Луганської областей скаржилися на те, що мобільний зв’язок від Водафону був відсутній понад годину. У деяких користувачів також не було зв’язку від Київстару. Сьогодні у компанії «Водафон» повідомили, що там стався обрив волоконно-оптичної лінії зв’язку.

Загалом бойовики стріляли 43 рази із забороненої Мінськими домовленостями зброї. Від початку доби 18 лютого бойовики відкривали вогонь 6 разів.

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що Росія зараз намагається сфабрикувати привід для вторгнення в Україну. Слідчі Служби безпеки України вже розпочали досудове розслідування.

Зі свого боку, українська делегація у Тристоронній контактній групі просить ОБСЄ невідкладно скликати позачергові консультації групи з питань безпеки, а також засідання у «мінському форматі».

Коментарі