Новини

Для Чернівецького міськШЕПу закуплять у лізинг 5 машин для прибирання

Наразі підприємство підписало угоду з банком, який здійснюватиме закупівлю нової техніки у лізинг.

Ілюстративне фото

Чернівецький міськШЕП провів тендер із вибору банку, який закуповуватиме нову техніку для міста у лізинг. Держава виділила на ці потреби шість мільйонів гривень субвенції. Про це повідомили у Чернівецькій міській раді.

Як розповів Шпальті керівник міськШЕПу Володимир Урсулян, Чернівці закуплять п’ять машин прибиральної техніки. Вже підписали всі угоди з банком та постачальниками. Це Укрексімбанк, який виграв тендер із лізингу на Прозорро. Вони підшукували постачальників техніки.

«Ми старалися, аби це була максимально універсальна техніка, яку використовували б упродовж усього року. Це одна одиниця для прибирання снігу, декілька машин для прибирання доріг у літньо-осінній період, також спеціалізований трактор невеликого розміру, який використовуватимуть влітку для фрезерування асфальту для ямкового ремонту, а взимку на нього можна ставити щітку для прибирання», – розповів керівник підприємства.

Договір закупівлі складає 30 мільйонів гривень. Зокрема 6 мільйонів дає держава субвенції безповоротної допомоги, решта — лізинг міськШЕПу. Підприємство буде виплачувати щомісяця за кошти з бюджету міста.

Техніку міськШЕП, згідно з договором, має отримати через пів року після підписання угоди. Це орієнтовно червень 2022 року.

Нагадаємо, у бюджеті міста на 2022 рік заклали понад 31 млн гривень — для лізингу техніки для міськШЕП і Департаменту транспорту.

Довідка

Лізинг – це один із видів кредитних операцій. Простими словами, це довгострокова оренда з подальшим правом викупу майна.

Коментарі