Новини

Добровільна пільга: на деяких маршрутах у Чернівцях зі школярів беруть повну плату за проїзд

Відсьогодні перевізники заявили, що братимуть зі школярів 5 гривень, проте деякі продовжують возити за 9.

Відсьогодні чернівецькі перевізники добровільно вирішили брати зі школярів 5 гривень за проїзд у маршрутках. Але чернівчани у соцмережах скаржаться, що водії все одно вимагають 9 гривень.

Сьогодні у пресслужбі міськради повідомили про відповідне рішення перевізників. Проте затвердити меморандум про пільговий проїзд мають лише 22 лютого на засіданні виконавчого комітету.

Наразі водії маршруток беруть гроші на свій розсуд, та, за словами чернівчан, не дотримуються наказу.
Так, у коментарях у фейсбуку люди пишуть, що зі школярів далі беруть 9 гривень. Зокрема скаржаться на 39 маршрут, який обслуговує перевізник «Діліжанс».

Ще минулого місяця чернівчани створили петицію з вимогою зробити дітям безкоштовний проїзд у маршрутках. Наразі її підписали 174 людини з 250 потрібних. Петиція буде активна ще 10 днів.

Раніше у коментарі Шпальті заступник міського голови Ігор Крохмаль розповів, що у маршрутках пільговий проїзд неможливий без запровадження електронного квитка.

«Ми не зможемо відшкодовувати перевізнику гроші за пільгову категорію, поки не зможемо це відстежувати. Це можливо із впровадженням електронної системи», — каже Крохмаль.

Коментарі