Новини

Без масок на вулиці: в Італії спрощують карантинні обмеження

Спочатку планували скасувати носіння масок на вулицях лише у зонах із низьким ризиком зараження, але згодом вирішили по всій країні.

Фото: EPA-EFE

З п’ятниці, 11 лютого, в Італії скасують обов’язкове носіння масок на вулиці. Водночас у місцях масового скупчення людей і закритих громадських приміщеннях маски залишаться обов’язковими.

Про це повідомляє The Local.

Раніше маска була обов’язковою у всіх громадських місцях — як усередині, так і ззовні. Це правило запровадили в грудні 2021-го, коли почався спалах Омікрону.

Спершу планували скасувати носіння масок на вулицях лише у «білих» зонах (із низьким ризиком зараження), але згодом вирішили по всій країні.

Також з 11 лютого у нічних клубах Італії дозволять відновити дискотеки, але з певними обмеженнями щодо кількости людей. Заборони діятимуть лише для тих, хто не має COVID-сертифіката.

Очікують, що скасування обох правил стане першим кроком до послаблення карантинних обмежень у країні.

Що відомо?

В Італії повністю вакциновані близько 80% людей. Рівень захворюваности та шпиталізацій поступово знижується, але кількість померлих досі висока.

Раніше ми писали, що уряд Італії продовжив заборону на в’їзд для туристів з України. Це стосується навіть тих українців, які пройшли повний курс вакцинації.

Обмеження на в’їзд продовжили до 15 березня.

Коментарі