Новини

Онлайн-екскурсія від українських полярників: покажуть станцію «Академік Вернадський»

Полярники розкажуть про життя та роботу на станції, основні приміщення та легендарний бар «Фарадей».

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Учасники Української антарктичної експедиції проведуть онлайн-екскурсію станцією «Академік Вернадський» сьогодні, 5 лютого, о 17:00 годині.

Як мовить Укрінформ, про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

«6 лютого «Академік Вернадський» відзначатиме свій 26-й день народження, адже саме цього дня 1996 року ми отримали станцію від Великої Британії. Напередодні цієї дати ми хочемо зробити подарунок нашим підписникам і вийти в прямий ефір з Антарктики», — мовиться у повідомленні.

Полярники розкажуть про життя та роботу на станції. А також покажуть метеомайданчик, основні приміщення, офіси та легендарний бар «Фарадей».

«Також сподіваємося, що ви зможете почути «віслючкові» привіти від головних наших сусідів – субантарктичних пінгвінів», — йдеться в анонсі.

Екскурсія відбудеться на сторінці НАНЦ в інстаграмі, а проведе її сисадмін 26-ї Української антарктичної експедиції Ярослав Дозоров.

«Академік Вернадський» (до 1996 року — «Фарадей») — єдина українська антарктична станція. Розташована на мисі Марина, острова Галіндез, за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова.

Коментарі