Новини

В Україні зареєстрували таблетки від COVID-19: що відомо

Молнупіравір передусім будуть використовувати для лікування людей з груп ризику, щоб убезпечити хворих від середнього та важкого ступенів захворювання.

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало препарат для лікування COVID-19 екстреного застосування — «Молнупіравір».

Про це повідомила пресслужба відомства.

Молнупіравір передусім будуть використовувати для лікування груп ризику, щоб убезпечити хворих від середнього та важкого ступенів захворювання.

«Ми почали готуватися до чергової хвилі ковіду завчасно. Тому ще минулого року розпочали перемовини щодо закупівлі 300 тисяч курсів препарату “Молнупіравір”», — зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Постачання цього обсягу препарату очікують «найближчим часом».

Що відомо про препарат?

Молнупіравір блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Американська фармкомпанія Merck зробила його у формі таблеток. Їх можна вживати вдома, щоб на ранніх етапах запобігти складному перебігу хвороби.

Клінічні дослідження показали, що препарат найбільш ефективний на початковій стадії захворювання. Тож його рекомендують застосовувати якомога швидше після підтвердження COVID-19 і протягом п’яти днів після появи симптомів.

Першою ці таблетки дозволила використовувати Велика Британія. Згодом ліки схвалив і регулятор Європейського Союзу.

Коментарі