Новини

У країнах ЄС від мандрівників вимагатимуть лише COVID-сертифікат

Правила почнуть діяти з 1 лютого.

Фото: schengenvisainfo.com

Сьогодні, 25 січня, міністри країн Європейського Союзу вирішили оновити правила для подорожей. Зокрема туристи із цифровими сертифікатами вакцинації, які визнані в ЄС, можуть безперешкодно подорожувати країнами Союзу.

Про це повідомляє «Бабель» із посиланням на пресслужбу ЄС.

Нові правила для поїздок:

— Якщо людина має дійсний цифровий ковід-сертифікат про вакцинацію, то на неї не поширюють жодних додаткових обмежень. Зазначимо, ЄС офіційно визнав українські ковід-сертифікати у Дії, тож вакциновані українці можуть подорожувати вільно;

— Якщо сертифіката немає, країнам рекомендують дозволити туристам подорожувати з тестом, зробленим до або після прибуття;

— Якщо вакцинований чи перехворілий турист їде з країни, яка перебуває у «червоній» зоні, то від нього можуть вимагати пройти тест перед від’їздом. А також просидіти на карантині 10 днів. З негативним результатом тесту ізоляція може закінчитися й швидше.

У ЄС свідоцтво про вакцинацію діє 9 місяців (не враховуючи бустерне щеплення).

Правила почнуть діяти з 1 лютого.

Наразі ЄС радить скасовувати обмеження, які додатково вводили через штам «Омікрон», і запровадити загальні правила для мандрівників.

Перевіряти, у якій зоні перебуває та чи інша країна ЄС можна тут. А за допомогою застосунку «Reopen EU», що доступний у PlayMarket, AppStore та на його ж сайті, можна дізнатися про чинні обмеження у країнах.

Коментарі