Новини

Американський стартап створює будівельний матеріал із пластику

Завдяки комбінації пари й тиску можна обробляти всі види пластику, навіть ті, які не підлягають вторинному переробленню.

Фото: byfusion.com

Стартап «ByFusion» запропонував спосіб перероблення пластику на величезні блоки, які можна використовувати у будівництві.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Fast Company.

Для виробництва стартап розробив та запатентував апарат Blocker. Завдяки комбінації пари й тиску можна обробляти всі види пластику, навіть ті, які не підлягають вторинному переробленню.

Як це працює?

У Blocker завантажують пластик, який стискають у блоки. Потім з них будують паркани, автобусні зупинки тощо.

Один пристрій може переробити 450 тонн пластику на рік. Завдяки цьому стартапу вже переробили 103 тонни пластику.

Блоки з обробленого пластику на 10 фунтів легші та міцніші, ніж цементні. Але оскільки пластик чутливий до сонячного світла, об’єкти на відкритому повітрі потрібно покривати прозорою фарбою або поєднувати з іншим стійким матеріалом.

Наразі розробляють ще 12 таких «блокувальників». Пристрій хочуть встановити в кожному місті Штатів та переробити 100 мільйонів тонн пластику до 2030-го.

Довідка

Щороку у США виробляють близько 42 мільйонів тонн пластику, з них лише 9% перероблюють. Частково через те що інфраструктура Штатів не може подужати його кількості, а частково тому, що деякий пластик не піддається обробці.

Коментарі