Новини

В Україні дорожчає хліб: чому

Це пов’язано зі зростанням цін на газ для промисловости.

Фото: gsminfo.com.ua

Упродовж січня хліб подорожчає щонайменше на 10%. Ціна на нього ростиме й далі, повідомляє видання «Українські Новини».

Генеральний директор «Укрхлібпрому» Олександр Васильченко пояснив, що це пов’язано зі зростанням цін на газ для промисловости.

 «Підприємства зазнають збитків. Як проміжне рішення — досягнута домовленість насамперед із великими торговельними мережами про підвищення цін на масові види хліба в січні — на 10%. Якщо пільгова ціна на газ для хлібопекарських підприємств не стане реальністю — варто очікувати подальшого різкого зростання цін на хліб і хлібобулочні вироби» — сказав він.

Крім того, Васильченко зазначив, що підписаний наприкінці 2021 року меморандум, який мав стабілізувати ціни на газ, не працює. Тож підприємства змушені укладати договори за ринковою вартістю газу — від 47 до 58 тисяч гривень за тисячу кубів.

«Питання забезпечення хлібопекарських і борошномельних підприємств газом за пільговою ціною — на стадії узгодження», — наголосив він.

Також ми писали, що низка кондитерських компаній в Україні мають намір повністю або частково згорнути виробництво своєї продукції через високі ціни на газ.

Коментарі