Новини

Не завдають шкоди екології: лісгоспи Буковини продали понад 8 тисяч дерев

Лісгоспи заготовляли новорічні ялинки зі спеціальних плантацій або під час проведення рубок формування й оздоровлення лісів.

Упродовж святкового сезону буковинські лісівники продали понад 8000 новорічних дерев. Про це повідомляють на сайті Чернівецької ОДА.

Загалом лісгоспи заробили 773 тисячі гривень за продаж.

Як розповідають у Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства (ОУЛМГ), більшість хвойних придбали гуртові покупці.

Середня ціна за одне новорічне дерево була 96 гривень, що на 12 гривень більше, ніж торік.

«Лісгоспи Буковини заготовляли новорічні ялинки зі спеціальних плантацій або під час проведення рубок формування й оздоровлення лісів, що не завдає шкоди екології», — ідеться в повідомленні.

У коментарі «Шпальті» прессекретар Чернівецького ОУЛМГ Ростислав Бузило повідомив, що новорічні дерева продавали за попереднім замовленням.

«Їх не продавали на ринках чи в магазинах, а в самих лісництвах. Здебільшого замовляли гуртові покупці, місцеве населення — також. От прийшли й замовили близько ста, їх зрубали й продали. Фактично зрізаних ялинок у лісгоспах немає», — каже Бузило.

Раніше ми писали, що в Чернівцях розмістили спеціальні контейнери, в які можна викинути живі ялинки після новорічних свят. Вони працюють з 2 до 30 січня.

Коментарі