Новини

У Чернівцях підвищили тариф на проїзд у маршрутках: на скільки

Рішення набуде чинности з 1 лютого.

З 1 лютого вартість проїзду у маршрутках становитиме 9 гривень. Рішення про підвищення тарифу на проїзд у міських маршрутках ухвалив сьогодні, 11 січня, виконавчий комітет Чернівецької міської ради. 8 членів виконкому підтримали пропозицію.

Рішення ухвалили з другої спроби. Також проголосували, аби міська влада вивчила питання окремого тарифу або безкоштовного проїзду для школярів та учасників бойових дій.

Серед причин підвищення тарифу перевізники зазначали, що семи гривень не вистачає на оновлення транспорту та розвитку підприємства.

Міська рада висунула такі вимоги до перевізників: забезпечити належний технічний та санітарний стан автобусів, розмістити інформацію про пільги та графік руху, а водії зобов’язані видавати квитки.

Крім того, перевізники повинні інформувати щодня Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства міської ради про кількість автобусів на маршруті, заміну (зняття) транспортного засобу у разі його несправности та інші випадки, що можуть спричинити  порушення графіків та розкладів руху. Цю інформацію будуть розміщувати на офіційному сайті міськради.

 

Коментарі