Новини

Невакцинованих медиків, комунальників та чиновників відсторонять від роботи: коли

Їх відсторонять від роботи без збереження зарплати.

Фото: kyivcity.gov.ua

Медики, комунальники та працівники органів місцевого самоврядування повинні вакцинуватися до 31 січня. Про це повідомляє МОЗ, посилаючись на наказ від 30 листопада 2021 року.

Працівників цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19, відсторонять від роботи без збереження заробітної плати.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, в останні тижні 2021-го та перші 2022-го фіксують зростання кількости випадків інфікування штамом «Омікрон» у більшості європейських країн.

«При зараженні Омікроном ризик госпіталізації нижчий на 65% для пацієнтів, які отримали дві дози вакцини, та на 81% — для тих, хто отримав три дози. Однак кількість випадків COVID-19, викликаних новим штамом, зростає, а це може створити суттєве навантаження на медичну систему. Саме тому в Україні і є необхідність розширення переліку професій, для яких вакцинація від COVID-19 є обов’язковою», — пояснює міністр.

Кого не стосується вимога?

У міністерстві додали, що вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби та медичний висновок, що це підтверджує.

Раніше «Шпальта» писала, що місцевих чиновників зобов’яжуть вакцинуватися.

Коментарі