Новини

У Глиниці підтопило тимчасову переправу: вона була заборонена для загального користування

Це сталося через підняття рівня води у річці Прут.

Скріншот з відео Віталія Яремчука

У селі Глиниці Чернівецького району підтопило тимчасову переправу через річку Прут. Це сталося через підняття рівня води.

Як повідомив громадський активіст Віталій Яремчук у фейсбуку, цю переправу збудували для потреб підрядника, який займається капітальним ремонтом моста.

Яремчук додає, що люди намагалися потрапити на інший бік ріки та застрягли. Ніхто не постраждав, а автомобіль із води витягували рятувальники.

Те, що переправа була для підрядної організації, підтвердили й у телеграмі Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області. Крім цього, цивільним заборонено користуватися цим шляхом.

«Міст у Глиниці — технологічний, і його влаштувала підрядна організація для власних потреб. Користуватися тимчасовим мостом можуть лише мостовики та будівельники. Цивільним — заборонено. Відповідні дорожні знаки встановлені. Розроблено тимчасову схему об’їзду, яку погоджено з Управлінням патрульної поліції в Чернівецькій області», — наголосили у Службі.

Нагадаємо, що у жовтні 2021 року Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області повідомляла, що у зв’язку з початком капітального ремонту моста у рамках програми «Велике будівництво» перекрили рух у селі Глиниці.

Тоді зазначали, що рух усіх видів транспортних засобів будуть здійснювати автошляхами: Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (на Кишинів), далі дорогою Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Кути через міста Снятин та Косів.

А вантажівки загальною масою до 18 т можуть об’їхати міст у Глиниці ще й дорогою Т-26-01 Чернівці-Вашківці-Путила-КПП «Руська».

Коментарі