Новини

П’ять нокдаунів і зупинка бою. Український боксер Віктор Вихрист переміг у першому поєдинку року

Українець одним із перших бився у 2022 році й здобув швидку перемогу.

Фото Getty Images

У ніч на 2 січня у видовищному бою український суперважковаговик Віктор Вихрист (8-0, 6 KO) переміг досвідченого грузинського боксера Яго Кіладзе (27-5-1, 19 KO).

Це перший вечір боксу у 2022 році, який організував Fox Sports. Головною подією вечора був бій між 42-річним Луїсом Ортісом та Чарльзом Мартіном — колишнім чемпіоном світу у важкій вазі, передає Суспільне.

В андеркарді боксерського вечора Fox Sports бився й українець Віктор Вихрист. Для боксера це другий бій у США.

Суперником Вихриста став грузинський боксер Яго Кіладзе, який провів 33 поєдинки на професійному рингу (27 перемог). Для українця це був дев’ятий бій. У всіх попередніх боях він здобував перемогу.

Бій Вихриста та Кіладзе мав тривати вісім раундів. Але закінчився достроково ще у другому. А впродовж поєдинку було аж п’ять нокдаунів.

Бій між Вихристом та Кіладзе був досить активним. Уже в першому раунді українець двічі відправив Кіладзе у нокдаун, хоча й сам опинився у нокдауні, але встиг піднятися до рахунку «десять».

У другому раунді Вихрист та Кіладзе обмінялися нокдаунами. Причому українець відправив у нокдаун суперника на 1:44 хвилині другого раунду.

Кіладзе підвівся на ноги на рахунку п’ять і повідомив рефері, що готовий продовжувати бій. Однак той натомість вирішив достроково його зупинити.

Грузинський боксер незадоволений рішенням рефері. І навіть вдарив останнього.

Рішення рефері означає, що Вихрист здобув перемогу технічним нокаутом. Вона стала для нього дев’ятою у кар’єрі.

29-річний Віктор Вихрист народився у Світловодську в Кіровоградській області та виступає в надважкій вазі (91+ кг). На профі-рингу він узяв собі псевдонім Фауст. Вихрист – чемпіон Європи (2017) і переможець Європейських ігор (2019). Під час аматорської кар’єри виступав за команду «Українські отамани» й брав участь у Світовій серії боксу (WSB).

На професійному рингу українець провів дев’ять поєдинків і в усіх здобув перемогу. При цьому сім боїв завершилися достроково нокаутом.

Інтереси Вихриста на міжнародному рівні представляє німецька компанія EC Boxpromotion і промоутер Ерол Цейлан.

Коментарі