Новини

Бій Усика та Джошуа назвали головною світовою подією року у боксі

Боксером року став Сауль Альварес.

Photo by Justin Setterfield

Видання «The Ring» назвало бій українського боксера Олександра Усика проти британця Ентоні Джошуа за чемпіонські пояси WBA, IBF, WBO та IBO у суперважкій вазі головною спортивною подією року.

Премія «The Ring Awards» була в десяти різних номінаціях. Серед них – боксер року, подія року, нокаут року тощо. Боксером року став Сауль Альварес. У шортлисті номінантів на звання «Боксера року» також були Тайсон Ф’юрі, Джош Тейлор та Теренс Кроуфорд. Олександра Усика теж номінували у цій категорії.

І все ж він виграв у номінації «Подія року». Його бій із Джошуа, який відбувся 25 вересня в Лондоні на стадіоні Тоттенхема, завершився перемогою Усика одноголосним рішенням суддів. Після цього боксер став новим чемпіоном світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO. За поєдинком на стадіоні стежили 68 тисяч глядачів, ще більше дивилися трансляцію.

Після бою Ентоні Джошуа прокоментував свою поразку в поєдинку з українцем Олександром Усиком словами «Буде реванш». Пізніше Джошуа офіційно оголосив про бій-реванш з Усиком. Він відбудеться навесні 2022 року.

Коментарі