Новини

Вільний в’їзд до 80 країн: Україна приєднається до глобальної мережі COVID-сертифікатів

Зараз українці можуть вільно в’їхати в 52 країни світу.

Фото: ralph-ravi-kayden/unsplash

Україна приєднається до глобальної мережі COVID-сертифікатів. Вона може охопити усі країни світу. Про це заявила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич під час брифінгу, передає УНІАН.

«Незабаром з українським COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн світу. Україна готується приєднатися до глобальної мережі COVID-сертифікатів, що здатна охопити всі країни світу», — каже заступниця.

Карчевич розповіла, що учасники цієї мережі будуть визнавати цифрові документи один одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів для перетину кордону.

«Для вакцинованих українців це означає одне — вільні та зручні подорожі в більше країн світу, без ПЛР-тестів та самоізоляції, коли таке дозволяє епідемічна ситуація», — каже Карчевич .

Зараз українці можуть вільно в’їхати в 52 країни світу, які визнають наші COVID-сертифікати у застосунку «Дія».

Зазначимо, що скоро країни-учасниці Європейського союзу мають погодити скорочення дії COVID-сертифікатів до 9 місяців. Про це пише Reuters. В Україні вони наразі діють рік.

Нагадаємо що Європейський Союз викреслив Україну із «зеленого» списку країн. У ЄС рекомендують обмежити в’їзд українським туристам. Україна була в цьому переліку з 15 липня.

Коментарі