Новини

У 2022 році в українських університетах викладатимуть курс із підприємництва у сфері IT — Мінцифри

Він включатиме практичні заняття, лекції та багато іншого.

Фото: christina-wocintechchat/unsplash

В українських університетах з 2022 року з’явиться курс із підприємництва у сфері IT. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Курс, під назвою «Створення і розвиток IT-продуктів», пропонуватимуть студентам усіх спеціальностей на другому-третьому році навчання.

Він включатиме практичні заняття, лекції, microlearning-блоки, бізнес-симуляції й роботу над реальними кейсами компаній.

На запуску проєкту цей курс викладатимуть у чотирьох київських університетах, чернігівському та одеському. А вже у вересні 2022 року курс планують розширити на понад 50 закладів вищої освіти по всій країні. З онлайн-адаптацією буде допомагати студія онлайн-освіти EdEra.

Чому це роблять

За підрахунками Мінцифри, одна людина у продуктовому IT генерує приблизно в 76 разів більше доходу, ніж середньостатистичний працівник в Україні. 

Навіть якщо 1% студентів, які опанують курс, почнуть кар’єру в продуктових компаніях або заснують власний стартап, це згенерує мільярди гривень в економіку через додаткову вартість цифрових продуктів.

Саме тому уряд зацікавлений розвивати сектор високих технологій.

Коментарі