Новини

За інклюзивною казкою Оксани Драчковської знімуть короткометражку

Сценарій казки «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама» не змінювали. Проте події відбуваються не у світі звірів, а у людей.

У Чернівцях створять короткометражний фільм за мотивами інклюзивної казки Оксани Драчковської «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама».

Стрічку зніматиме школа сценічного мистецтва «Great stage». Про це «Шпальті» розповіла співзасновниця школи Марта Шумілова-Лисякова.

За її словами, зйомки розпочнуть 15 грудня і триватимуть вони чотири дні.

«Ми зніматимемо у школі №5, там задіємо декілька локацій. Також будуть зйомки на вулиці та у будинку. Акторами будуть дітки від трьох років», — розповіла Марта.

Режисер фільму – колишній актор Чернівецького муздрамтеатру Григорій Руденко-Краєвський.

Авторка книжки Оксана Драчковська дала дозвіл на зйомки короткометражки. Марта Шумілова-Лисякова розповідає, що сценарій фільму написаний за мотивами казки, але з деякими змінами.

«Сюжетних змін немає, ми нічого не скорочували. Але перевели історію зі світу звірів на людей. Там зайчик, сова, лисичка, а у нас ці всі ролі гратимуть реальні люди», — додає вона.

Результат зйомок представлять після Нового року у Кіномистецькому центрі імені Івана Миколайчука.

Нагадаємо, чернівецька письменниця та журналістка Оксана Драчковська 2019 року презентувала у Чернівцях свою нову книжку «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама». Презентацію провела зі своїм сином Назарчиком.

«Ця книжка автобіографічна, але не цілком. Звичайно, це казка, у ній усе схематично, спрощено, для авдиторії, для якої вона призначена. Головна героїня казки – смілива мама, яка наважилася на сміливий крок заради своєї дитини. І як з’ясувалося потім, те, що вона робить, корисне не тільки для її дитини. І вона почала робити це свідомо й для інших дітей чи людей, які мають такі ж труднощі, як її дитина», – розповіла під час презентації авторка.

Ця казка розповідає діткам, що не всі однакові, як не варто здаватися, коли важко, як триматися, коли сил не залишається, і як жити в цьому світі, який здебільшого призначений для звичайних людей.

 

Коментарі