Новини

Військова ескалація Росії та Північний потік-2: про що говорили Зеленський і Байден

Глави держав обговорили способи безпекової, фінансової та політичної підтримки України щодо протидії гібридній агресії Росії.

Фото: president.gov.ua

Учора, 9 грудня, президент України Володимир Зеленський та глава Білого дому Джо Байден поспілкувалися телефоном. Про це повідомляють в Офісі президента.

У релізі ОП повідомили, що глави держав обговорили способи безпекової, фінансової та політичної підтримки України щодо протидії гібридній агресії Росії. Зі свого боку, Зеленський застеріг щодо запуску «Північного потоку — 2».

Зокрема вони поговорили про нарощення російських військ поблизу східного кордону з Україною.

«Президент Сполучених Штатів поінформував мене про зміст своїх переговорів з Путіним. Ми також обговорили можливі формати врегулювання конфлікту на Донбасі та торкнулися розвитку внутрішніх реформ в Україні», — зазначив президент Зеленський у Twitter.

Як повідомляє глава Офісу президента Андрій Єрмак у програмі «Право на владу», США зі своїми партнерами готові до санкцій в разі агресії Росії проти України.

«Президент Байден дуже чітко сказав, що будь-які рішення щодо членства України в НАТО залежать винятково від волі українського народу», — додав Єрмак.

Також він повідомив, що розмова тривала півтори години.

За словами глави ОП, Україна не буде ні на кого нападати, а навпаки — наполягає на припиненні вогню на Сході.

Нагадаємо, 7 грудня президент США Джо Байден і президент РФ Володимир Путін обговорили загрозу вторгнення військ Росії до України. Байден закликав до дипломатичного вирішення ситуації та попередив про сильні санкції. Натомість Путін захотів гарантій щодо нерозширення НАТО «у східному напрямку».

Коментарі