Новини

Кисневі коктейлі та соляна кімната: у чернівецькій поліклініці проводять оригінальну постковідну реабілітацію

У міській поліклініці пацієнтам, які потребують відновлення після COVID-19 та пневмонії, пропонують кисневі коктейлі.

 

У реабілітаційному відділенні КНП «Міська поліклініка 2» у Чернівцях пацієнтам пропонують кисневі коктейлі. Зокрема людям, які потребують відновлення після COVID-19 та пневмонії.

Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я Чернівецької міської ради. 

«У кисневому коктейлі міститься величезна кількість бульбашок, всередині яких є молекули кисню. Вживання такого напою – ефективний та швидкий спосіб отримати необхідну кількість кисню.  Крім того, цей напій містить вітаміни, мінеральні речовини, цілющі компоненти, які завдяки провідним властивостям кисню швидко засвоюються в організмі», — каже завідувач реабілітаційного відділення Ігор Михальчук.

Зазначають, що один кисневий коктейль містить кількість кисню, рівноцінну декільком годинам прогулянки на природі. Водночас він знижує ризик утворення тромбів, покращує метаболізм і кровообіг, підвищує концентрацію уваги та пам’яті. 

Як розповіла «Шпальті» директорка комунального некомерційного підприємства «Міська поліклініка №2» Світлана Широкова, кисневі коктейлі впроваджують у закладі давно. Але нині це актуально як постковідна реабілітація пацієнтів.

«Пропонуємо кисневі коктейлі та соляну кімнату в комплексі з дихальною гімнастикою. Ми часто застосовували таку терапію для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, хворобами легеневої системи. Зараз це актуально як постковідна реабілітація. Це працює для пацієнтів, які мали коронавірус», — зазначила Світлана Широкова.

Ці фізіотерапевтичні методи дешевші й дають ефект, зазначила директорка відділення.

У поліклініці кажуть, що приймання кисневих концентраторів та соляна кімната — безкоштовні. Єдина умова — мати електронне направлення від сімейного лікаря. Поліклініка має договір із Національною службою здоров’я України на проведення реабілітації, лікування для пацієнтів у реабілітаційному відділенні.

 

 

Коментарі