Новини

«Макросвіт Буковини»: у Чернівцях відбулася виставка одного з кращих макрофотографів світу Юрія Стороженка

Фотографії Стороженка потрапили  до списку кращих у міжнародному конкурсі «35AWARDS», зокрема до 100 кращих у номінації «Дика природа» та до «Каталогу за 2019 рік».

1 грудня у Центрі Миколайчука презентували виставку буковинського макрофотографа Юрія Стороженка.

Представили 30 робіт митця. Деякі світлини потрапили до списку кращих у міжнародному конкурсі «35AWARDS», зокрема до 100 кращих у номінації «Дика природа» та до «Каталогу за 2019 рік». Це перша експозиція в просторі «Ivan Hub».

За словами фотографа, вдалий кадр багато в чому залежить від успіху та спостережливости.

Юрій Стороженко розповів «Шпальті» про ідею створення виставки:

 «Спочатку йшлося лише про видання календаря, а пізніше вже виникла ідея провести таку виставку. Досі в мене їх було дві — у Хотині та Кельменцях. Проте вони були меншими за масштабом. Це перша значна виставка».

За словами Стороженка, можливість поділитися з людьми своєю творчістю має для нього найбільше значення.

«Я не очікував, що буде так багато людей. Це дуже приємно, що вони цікавляться, бачив, що ходять із камерами та фотографують мої роботи. Це взагалі незвично», — каже Юрій.

Фотограф зазначає, що для таких виставок бракує фінансових можливостей, але хотів би проводити їх частіше.

«Це про маленькі речі, які насправді є надзвичайно великими й важливими, бо в повсякденному житті ми не помічаємо найгарнішого. Пишаємося, що цю виставку провели саме в Центрі Миколайчука. Впродовж наступних двох тижнів ми запрошуємо всіх сертифікованих до нас на перегляд виставки. Також буде можливість придбати календар зі світлинами автора», — розповідає заступниця директора Центру Тетяна Д’яченко.

Під час презентації відвідувачі спілкувалися з митцем у форматі автограф-сесії та мали змогу придбати календар із роботами автора. Крім того, всі охочі могли сфотографуватися зі Стороженком.

Відвідати виставку в просторі «Ivan Hub» можна буде до 14 грудня з 11 до 19 години, крім понеділка й вівторка.

Довідка

Юрій Стороженко — макрофотограф із Хотина. Він працює провідним фахівцем з екологічної освіти у Національному природному парку (НПП) «Хотинський». Чоловік професійно займається фотографією уже п’ять років.

 

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі