Новини

Карантинні зони мінятимуться часто: чому Буковина знову опинилася у «помаранчевій»

За минулу добу на Буковині виявили 173 нових випадків захворювання. 

Сьогодні, 24 листопада, Чернівецька область тимчасово перейшла у «помаранчеву» зону. Про це свідчать індикатори рівнів епіднебезпеки.

У коментарі «Шпальті» директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний повідомив, що індикатори зонувань визначають автоматично, місто на це не впливає. Нині ж один із 6 показників відповідає «помаранчевій» зоні, а саме — кількість шпиталізованих. Учора, 23 листопада, було 86 людей.

«Зараз ми будемо дуже часто маневрувати між «жовтою» і «помаранчевою» зонами, бо все залежить від кількости шпиталізацій. Буває, що госпіталізуємо 100 пацієнтів, а буває, що й 60. Ці показники дуже близько один до одного. До прикладу, 59,6% завантажености ліжок — це «жовта» зона, а 60,1% — уже «помаранчева». Нам потрібно хоча б два дні, щоб говорити про це офіційно», — каже він.

Олег Чорний додав, якщо завтра показники не покращаться, то можна буде офіційно говорити про «помаранчеву» зону.

До неї також входять Полтавська, Харківська та Закарпатська області.

Рівень шпиталізацій у країні становить 62,5 при допустимих 60 на 100 тисяч населення, а рівень захворюваности на COVID-19 — 621 на 100 тисяч (норма — 75 на 100 тисяч). Зокрема показник шпиталізації перевищений у 14 областях, а найбільше у Житомирській та Хмельницькій.

За минулу добу на Буковині виявили 173 нових випадків захворювання на COVID-19. Одужали 794 людини, а померли шість хворих.

Коментарі