Новини

В Україні представили мобільний застосунок для захисту від домашнього насилля

Головною функцією платформи є прямий зв’язок із Нацполіцією. 

Фото: whiteribbonukraine.org

В Україні презентували мобільну платформу «WhiteRibbonUA» для захисту жінок та дітей від домашнього насильства. Про це повідомляє спільнота «Біла стрічка/White ribbon».

Проєкт надає необхідні ресурси особистої безпеки, а саме: допомогу та можливість повідомляти про надзвичайні ситуації відповідним органам у випадку небезпеки.

Додаток має вигляд календаря менструального циклу жінки. Це надає додатковий захист від насильства, якщо аб’юзер (партнер, що чинить насильство) вирішить перевірити телефон.

«Функціонал платформи «WhiteRibbonUA» розподілений на три напрями: екстрена допомога жертві, ведення обліку фактів та надання інформації для виявлення ознак домашнього насилля», — йдеться в повідомленні.

Головною функцією платформи є прямий зв’язок із Національною поліцією. Крім того, додаток дозволяє знайти центри підтримки. Зокрема користувач зможе визначити власну локацію та розташування найближчого центру підтримки, поліцейської дільниці або служб екстреної допомоги.

Платформа допомагає вести облік фактів домашнього насильства. Зокрема функція «Мій щоденник» містить інструменти для відстеження та фіксації всіх фактів насильства над жертвами.

Також у WhiteRibbonUA передбачили бібліотеку ресурсів щодо виявлення домашнього насилля. Там міститься:

— інформація про поширені типи жорсткого поводження і приклади домашнього насильства;

— конфіденційний тест про стан відносин «Я в небезпеці»;

— розділ «Керівництво по інтернет-безпеці» для захисту себе і безпечного перебування у цифровому світі (інтернет, соціальні мережі, інше);

— інформаційні матеріали про різні форми сімейного насильства, види підтримки, поради, як вийти з насильницьких стосунків.

Завантажити застосунок можна в AppStore або Google Play незалежно від оновлення програмного забезпечення.

Довідка

Застосунок створили з ініціативи спільноти українського представництва Міжнародного громадського руху проти насильства «Біла стрічка/White ribbon» у партнерстві з фондом Тетяни Рамус та за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Біла стрічка є символом присяги ніколи не вчиняти, не замовчувати та не виправдовувати насильство щодо жінок. Нині представництва «White Ribbon» є в понад 90 країнах світу.

Коментарі