Новини

Українці можуть знайти інформацію про забезпечення лікарень засобами для боротьби з COVID-19

Дашборд дозволяє шукати інформацію в окремій області, місті або конкретному закладі охорони здоров’я.

Фото: medzakupivli.com

Громадяни України можуть дізнатися усю необхідну інформацію про забезпечення лікарень засобами для боротьби з COVID-19 онлайн. Це можна зробити за допомогою інформаційної панелі, що створило Держпідприємство «Медичні закупівлі України».

Дашборд дозволяє шукати інформацію в окремій області, місті або конкретному закладі охорони здоров’я. Дані оновлюють щодня відповідно до звітів, що подають лікарні в інформаційно-аналітичну систему «Медичні закупівлі України».

Зокрема дашборд містить інформацію про наявність засобів індивідуального захисту, медичний персонал, що залучений або буде залучений до роботи з пацієнтами, а також ліжковий фонд. Крім того, там фіксують кількість пацієнтів, хворих на COVID-19, наявність ліків для хворих та обладнання для пацієнтів.

Довідка

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (ДП МЗУ) — єдина національна агенція, що забезпечує централізовану закупівлю ліків та медвиробів за кошти державного бюджету.

Підприємвство створили у 2018-му, воно належить до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України. Вартість активів ДП МЗУ на кінець 2020 року становила понад 2 мільярди гривень.

Коментарі