Новини

В Україні діти з інвалідністю, біженці та переселенці створили аудіокнигу з казками

Аудіокнига складається з 15 аудіотворів-казок народів світу.

Фото: Укрінформ

У Києві презентували інклюзивну дитячу аудіокнигу в рамках соціально-культурного проєкту «Різноманіття культур в Україні: казки народів світу голосами дітей». До створення долучились різні діти, які чи озвучували, чи малювали ілюстрації до книги. Про це пише Укрінформ.

Проєкт створили з метою сформувати інклюзивне суспільство в Україні.

«Проєкт одночасно спрямований на формування інклюзивного суспільства в країні, сприяння в соціальній інтеграції дітей різних категорій населення, розвиток багатокультурності в Україні та толерантного ставлення до представників різних національностей і народів світу», — розповіла координаторка проєкту Діна Ібрагімова.

Фото: Укрінформ

Аудіокнига складається з 15 аудіотворів-казок народів світу, які озвучили діти з інвалідністю, діти-біженці та шукачі притулку з різних країн, зокрема з Афганістану, Пакистану, Таджикистану, Конго, Йорданії. Також це ромські, кримськотатарські діти та діти-переселенці зі сходу України та АР Крим, віком від 6 до 16 років.
Крім того, деякі з дітей озвучували казки, а інші малювали для цих казок героїв для прев’ю, створюючи яскраві ілюстрації до аудіотворів. Майже для всіх дітей це був перший досвід.

Україномовну аудіокнигу можна послухати на YouTube-каналі VESELKA TV.

 

Коментарі