Новини

В Україні встановили штрафи за продаж ліків дітям: скільки платитимуть порушники

За статистикою, передозування медичних препаратів – один із найпоширеніших способів самогубства серед дітей.

Фото: Shutterstock

Сьогодні, 17 листопада, Верховна рада у другому читанні ухвалила закон №5123-1, який передбачає запровадження штрафів за продаж ліків дітям. Про це свідчить засідання Верховної Ради.

Зазначимо, що цей документ доповнює раніше ухвалений закон про заборону продажу ліків дітям до 14 років. Закон доповнить Кодекс новою статтею 42-5, якою встановлюється відповідальність за продаж і доставку лікарських засобів малолітнім. Зокрема, і в Інтернеті також.

Як каже голова Комітету Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, за статистикою, передозування медичних препаратів – один із найпоширеніших способів самогубства серед дітей. 

«Ми обмежили доступ підлітків до медичних препаратів, щоб зберегти десятки і сотні життів. Цей законопроєкт вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення – запроваджує штрафи за порушення заборони на продаж ліків дітям», — каже Радуський.

Таким чином, відтепер за продаж ліків дітям будуть виносити штрафи у розмірі від 3,4 до 5,1 тисячі гривень. За повторне порушення протягом року — від 5,1 до 6,8 тисячі гривень.

 

Коментарі