Новини

Чат-бот для анонімних повідомлень: у Чернівцях презентували електронні засоби боротьби з наркотиками та насиллям

Зокрема у телеграмі нещодавно з’явився чат-бот, у якому анонімно можна повідомляти про випадки збуту чи вживання наркотиків.

На сайті Чернівецької міської ради з’явилася «кнопка життя» — «Я обираю життя». Це розділ, у якому зібрали корисні посилання та інформацію щодо протидії булінгу, насильству, наркотикам, кіберзлочинності. А також інформація щодо правил безпеки для дітей.

Презентація цього електронного засобу протидії насильству та наркоторгівлі відбулася сьогодні у Чернівецькій міській раді.

«Декілька місяців тому ми зібралися з представниками правоохоронних органів та громадськими активістами й обговорювали питання безпеки міста. Ми дійшли такої згоди, що можна створити розділ на сайті міської ради, який би акумулював усю необхідну інформацію для містян за різними напрямками. Ми створили цю кнопку і далі будемо популяризувати її серед освітніх закладів, медичних, серед містян. Це допоможе місту стати безпечнішим», — зазначив начальник управління комунікації Чернівецької міської ради Павло Катеринчук.

Під час пресконференції презентували і чат-бот у телеграмі, який бореться з наркоторгівлею.

Заступник начальника управління Патрульної поліції Віталій Пономаренко розповів про те, скільки повідомлень отримали впродовж тижня функціонування чату.

«Є QR-код, який можна відсканувати і перейти у чат. Сюди може написати будь-який громадянин, усе анонімно. У чаті можна вибрати місто, місце, скинути фотографію та навіть геолокацію. За ці 7 днів ми отримали 5 повідомлень про ймовірний збут наркотиків. У суботу, наприклад, було повідомлення про «закладку». Поліціянти приїхали на вказане місце і знайшли її», — розповів Віталій Пономаренко.

Також він зазначив, що два повідомлення були хибними. За словами Віталія Пономаренка, можливо, це була перевірка, за скільки часу поліціянти приїдуть на вказане місце.

Особам, причетних до наркозбуту, загрожує адміністративна чи кримінальна відповідальність – 17 тисяч гривень штрафу чи до трьох років позбавлення волі.

Коментарі