Афіша, Новини

В Україні запустять мистецьку онлайн-платформу. Її співзаснував чернівецький Центр Gedankendach

Митці надихалися постаттю Пауля Целана.

Фото надане ANABASIS

23 листопада відбудеться запуск онлайн-платформи, що вміщує 10 робіт, виконаних українськими та німецькими митцями в рамках резиденції ANABASIS. Про це повідомляє проєкт ANABASIS у Facebook.

Платформу складатимуть проєкти, в яких автори за допомогою нових медіа та сучасних художніх практик досліджували питання ідентичности та постгуманізму. У їхніх роботах залучені різноманітні медіа: від фотографії та відео до AR-об’єктів.

Онлайн-резиденція ANABASIS тривала протягом двох тижнів. Серед майже 70 охочих організатори відібрали 9 учасниць та учасників з Німеччини та України й одну українську мистецьку групу. З українців сюди увійшли Яна Бачинська, Богдан Бунчак, Богдан Свиридов, Віталій Янковий та Neue Judische Kunst.

Проєкти на сайті anabasis.space – різні за тематикою, настроєм та оптикою.

«Розроблена нами концепція торкалася як творчості Пауля Целана,  так і окремих аспектів постгуманізму, з якими працювали мисткині та митці на тлі ключової ідеї резиденції, а саме – «блукання незвіданими територіями» як маркера конструювання ідентичностей сьогодні», — розповідає співкуратор проєкту Олександр Сушинський.

Це проєкт громадської організації «Українсько-німецьке культурне товариство м. Чернівців» при Центрі Gedankendach та Інституту німецької культури та історії Південно-Східної Європи при Мюнхенському університеті імені Людвига-Максиміліана (IKGS).

Щоб взяти участь у запуску платформи, слід 23 листопада о 20:00 перейти за посиланням anabasis.space. Крім робіт резидентів, можна буде дізнатись про історію проєкту та поспілкуватися з організаторами.

 

 

Коментарі